Historie van het Rietdekkersbedrijf

Geert Harms is op zijn veertiende begonnen als rietdekker bij Rietdekkersbedrijf Oosting te Eext (Drenthe). Na twaalf jaar voor de heer Oosting werkzaam te zijn geweest heeft hij het rietdekkersbedrijf overgenomen en voortgezet.

Sinds de overname in 1978 heeft Geert Harms het bedrijf samen met het team van rietdekkers doen uitgroeien tot een zeer geprezen rietdekkersbedrijf.

De jarenlange ervaring van Geert Harms en zijn medewerkers staan garant voor betrouwbaar en degelijk werk.

Vakfederatie Rietdekkers

Rietdekkersbedrijf Geert Harms werkt volgens de eisen van de Vakfederatie Rietdekkers, de branche-organisatie van Rietdekkers in Nederland. De Vakfederatie Rietdekkers streeft naar een hoge kwaliteit van het rieten dak. Een lange levensduur en een kwalitatief hoogwaardig rieten dak is afhankelijk van de uitvoering van de rietdekwerkzaamheden.

Bij Rietdekkersbedrijf Geert Harms kunt u er met een gerust hart van uitgaan dat het afgeleverde werk voldoet aan de strenge eisen.

 

 

Constructies

Er zijn in principe twee verschillende constructies voor het dekken van een rieten dak. De eerste constructie, de traditionele open constructie, is het dak zoals het al eeuwen gedekt wordt.

De tweede constructie, de gesloten constructie (ook wel schroefdak genoemd), wordt steeds meer door rietdekkers toegepast. Een belangrijke reden hiervoor is dat de gesloten constructie beschikt over goede isolerende en brandwerende eigenschappen.

Rietdekkersbedrijf Geert Harms werkt met beide constructies. Indien u het op prijs stelt, geven wij graag advies over de voor- en nadelen van beide constructies. Meer informatie over de constructies kunt u vinden op de website van de Vakfederatie Rietdekkers.

 

Subsidies

Indien u voor uw woning een schroefdak laat dekken of in een monumentaal pand met rieten dak woont, dan is er een in sommige gevallen een mogelijkheid om een subsidie te krijgen voor uw rieten dak.