Nieuw: Novariet; onderhoudsarm kunstriet

Rietdekkersbedrijf Geert Harms biedt vanaf nu naast riet ook kunstriet aan. Novariet: Nieuw en volledig ontwikkeld en geproduceerd op Nederlandse bodem!

novariet-kunstof-riet

Een duurzaam kunststof riet voor een nostalgische en natuurlijke uitstraling als vanouds. NovaRiet is de grootste innovatie in de markt van ambachtelijke bouwelementen. Een kunststof riet dat zijn gelijke nog niet heeft gevonden, is wat NovaRiet heeft gerealiseerd na jarenlange innovatie.

NovaRiet is voor onze rietdekkers het ideale verwerkingsmateriaal met de sfeervolle uitstraling voor het dak dat de particulier wenst. De kunststof rietschoven zijn tot in perfectie doorontwikkeld. Het duurzame materiaal is onderhoudsarm, niet brandgevaarlijk en voorkomt bovendien uitputting van de natuur. Novariet is op alle daksoorten en dakhellingen toepasbaar.

De uitstraling van natuurlijk riet

De rietschoven van NovaRiet hebben de structuur, kleur en uitstraling van natuurlijk riet. Het kunststof NovaRiet bestaat uit echte stengels en is daardoor niet van het natuurproduct te onderscheiden. Doordat dit kunststofproduct niet onderhevig is aan weersinvloeden blijven de kleurtonen perfect in balans en ontstaat een natuurlijk kleurverloop dat niet van echt te onderscheiden is.

Te verwerken als traditioneel riet

NovaRiet is door de identieke uitstraling, lengte en buigzaamheid van natuurlijk riet, te verwerken door iedere rietdekker. Ideaal aan het kunststof rietproduct is dat het ook toepasbaar is op daken die niet genoeg dakhelling hebben voor natuurlijk riet. Tevens is NovaRiet te verwerken in woongebieden binnen de afstand van de grenszone zoals bij een pannendak is toegestaan of onder bomen, waardoor we de natuurlijke uitstraling ook terug kunnen gaan zien in stedelijke bouw.

Geen verwering, constante isolatiewaarde

NovarRiet is een kunststof riet. De duurzaamheid van het materiaal is gewaarborgd. Er is geen groei van mos, algen of schimmels mogelijk in dit kunststof riet. Anders dan natuurlijk riet, behoudt NovaRiet dan ook continu de vorm en dikte die het had toen het aangebracht werd.

Meer informatie over kunstriet